Tomatensalade met basilicum

    (7)

    Een eenvoudige salade! Perfect met gegrild vlees of bij de BBQ. Tomaten, basilicum, zeezout en een goede balsamico azijn zorgen ervoor dat deze salade smaakt als de zomer. Ter variatie, kun je de extra vergine olijfolie met knoflookolie vervangen.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 rijpe tomaten
    • handvol basilicumblaadjes, opgerold en in dunne plakjes gesneden
    • een snufje zeezout
    • 1 eetlepel goede gerijpte balsamicoazijn
    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Pak een mooi bord, glas of zwart werkt goed. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel over het bord. Bestrooi met zout en bestrooi de basilicumblaadjes erover. Besprenkel met de azijn en olie. Dek af met plastic folie en laat bij kamertemperatuur staan totdat je klaar bent het te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren