Traditionele feijoada

    (2)
    1 uur 30 minuten

    Typische Braziliaanse bonen stoofschotel gemaakt met zwarte bonen en varkensvlees. Maak de bijgerechten (rijst, kool, sinaasappel), de dag dat je van plan bent de feijoada te serveren.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo zwarte bonen
    • ½ kilo gedroogd gezouten rundvlees
    • ½ kilo gezouten varkensspareribs
    • 1 gerookte varkensworst
    • 100 gr bacon
    • gesneden knoflook en uien naar smaak
    • zout naar smaak
    • een varkensvoet (gezouten of vers)
    • 2 varkensoren (gezouten of vers)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Laat alle gezouten vlees een nacht weken in water.
    2. Kook de bonen in voldoende water gedurende 1 uur. Leg het geweekte vlees (al gesneden) in een pan, bedek met water en breng aan de kook, laat 1 uur sudderen. Als de bonen gaar zijn, voeg je het vlees, worst en spek toe (alle vlees moet in stukjes gesneden zijn). Laat sudderen tot het dik wordt.
    3. Bak de knoflook en de ui in olie samen met een halve lepel bonenvloeistof. Voeg beetje bij beetje toe aan de feijoada, controleer de kruiden. Voeg zout naar smaak toe.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties