Traditionele rundvlees stifado

    Traditionele rundvlees stifado

    2keer bewaard
    2uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Stifado is Grieks voor 'stoofpot' en een stifado recept vraagt ​​om konijn, rundvlees of zelfs runderhart. Deze rundvlees stifado is gewoon lekker en net als iedere andere stifado kun je hem serveren met rijst, frites, puree of gewoon veel knapperig brood!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kg runderstoofvlees
    • 100 ml olijfolie
    • 750 gr kleine sjalotjes, geschild en heel gelaten
    • 3-5 hele teentjes knoflook
    • 500 gr passata
    • 200 ml water
    • 2 hele kruidnagels
    • 1 theelepel hele pimentbessen
    • 2 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten bruin in ongeveer 5 minuten (bak in gedeelten, indien nodig). Haal het vlees uit de pan en zet apart.
    2. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en kook tot ze een beetje zacht en goudbruin zijn in ongeveer 3 tot 5 minuten.
    3. Doe het vlees terug in de pan, leg het op de bodem met de meeste sjalotjes erop. Voeg de passata, water en kruiden toe. Dek af en zet het vuur op medium-laag. Laat 75 minuten sudderen zonder te roeren, haal de laatste 15 minuten de deksel eraf om alle overtollige water te laten verdampen. (Schud de pan af en toe om plakken te voorkomen - maar roer niet, zodat de uien niet uit elkaar vallen.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 29 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren