Chocolade trifle met brownies

    Chocolade trifle met brownies

    7keer bewaard
    45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is misschien wel het meest decadente recept voor trifle dat er bestaat! Het is heel veelzijdig, en als je in tijdnood zit kun je kant-en-klare chocoladecake of brownies gebruiken. Je kan je eigen variaties maken, met vers fruit of je favoriete likeur.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 recept voor brownies
    • 500 gr mascarpone, op kamertemperatuur
    • 150 gr pure chocolade, gesmolten
    • 350 ml slagroom, geklopt
    • 30 gr pure chocolade, geraspt
    • Optionele toevoegingen
    • Vers fruit; frambozen, bramen, kersen, aardbeien
    • Likeur; Grand Marnier, Kahlua, Amaretto, rum
    • geplette Amaretti koekjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Als eerste maak je de brownies volgens het recept, en laat je ze afkoelen. Eenmaal afgekoeld, breek je de brownies in stukken van ongeveer 5 cm. (Je kunt de brownies ook een dag van te voren maken, of in de winkel kopen.)
    2. Om de chocolade mascarpone te maken, smelt je de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Klop de mascarpone en de afgekoelde gesmolten chocolade door elkaar.
    3. In een grote kom of glazen schaal, verspreid je de helft van de brownies, dan de helft van de chocolade mascarpone en daarop de helft van de slagroom. Herhaal de lagen. Rasp chocolade over de bovenkant voor de garnering. Zet een paar uur in de koelkast voor het beste resultaat en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren