Spareribs van de BBQ

    Spareribs van de BBQ

    Voeg toe aan favorieten!
    33min


    Maak dit als eerste!

    Knapperige varkensbuikribben in een marinade in Chinese stijl. Heerlijk. Kan op de bbq gemaakt worden of in de oven gegrild. Marineer minstens 3 uur voor het beste resultaat.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 spareribs
    • 1 eetlepel pruimensaus
    • peper
    • 1,5 eetlepel honing
    • 1,5 eetlepel sojasaus
    • 1 afgestreken theelepel Chinese vijf kruidenpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:33min 

    1. Leg het vlees in een niet-metalen schotel. Voeg de ingrediënten toe, dek af en laat minstens 3 uur marineren.
    2. Net voordat je klaar bent om ze te bakken, haal je de ribben uit de marinade en leg ze op een bord. Giet de marinade in een kleine steelpan en breng aan de kook om de rauwe vleessappen eruit te koken.
    3. Bak ze op de barbecue of onder de grill in ongeveer 20-30 minuten, of tot ze gaar zijn en het vet krokant is. Bedruip met de marinade tijdens het bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren