Varkensvlees à l'orange

    Varkensvlees à l'orange

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een zeer smakelijke vleesschotel. Varkensfilets worden gemarineerd, dan aangebraden voordat ze gekookt worden in een sinaasappel-mandarijnsaus. Serveer met een grote kom vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 servings

    • Marinade
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels zwarte sojasaus
    • mespuntje zout
    • 8 varkensfilets of koteletten, 5 cm dik
    • Saus
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1 eetlepel ketchup
    • 1 theelepel basterdsuiker
    • 2 tl maïzena
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 (295 gr) blik mandarijnen, uitgelekt
    • 1 (2,5 cm) strook sinaasappelschil, fijngesneden (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Sla lichtjes op de varkensfilets, tenminste twee maal per kant.
    2. In een middelgrote kom maak je de marinade door het sinaasappelsap, suiker, sojasaus, zwarte sojasaus en zout te mengen. Voeg het vlees toe en bedek met marinade, laat 20 minuten staan.
    3. Ondertussen maak je de saus door 125 ml sinaasappelsap, witte azijn, tomatenketchup, suiker en maïzena in een kom te mengen. Zet opzij.
    4. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de varkensfilet aan beide zijden bruin, 3-5 minuten. Zet het vuur op medium en laat het vlees bakken tot het gaar is, 3-5 minuten.
    5. Voeg de saus toe en meng. Draai het vuur uit en voeg de mandarijnen toe. Roer om alles goed te mixen. Ter garnering bedek je het met de sinaasappelschil.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren