Varkenshaas met champignons en radijssalade

    Varkenshaas met champignons en radijssalade

    3keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Varkenshaas gevuld met champignons omwikkeld met gerookte pancetta en geserveerd met een salade gemaakt van sla, ui en radijs. Lekker met knapperige frietjes.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • handvol kastanjechampignons, grof gesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 varkensfilet
    • 1 eetlepel gehakte peterselie (plat blad of krullend)
    • 6 plakjes gerookte pancetta of spek
    • scheutje olijfolie
    • 2 klontjes boter
    • 1 glas droge sherry of Masala
    • 1/4 krop sla
    • 1/2 ui, gesneden
    • 2 radijsjes, in dunne plakjes
    • dressing gemaakt van gelijke delen extra vierge olijfolie en witte wijn azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de champignons en de knoflook in een kleine steelpan, 5 minuten, voeg peper en zout toe en haal van het vuur. Bereid het vlees door het in de helft te snijden. En snijd elke helft in het midden overlangs, zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Open naar buiten en breng op smaak met zout en peper.
    2. Meng de champignon mix en de peterselie en schep gelijkmatig op elke helft vlees. Neem een ​​plakje pancetta en wikkel dit rondom het varkensvlees. Je hebt 2 -3 plakjes per helft nodig. Zet vast met cocktailprikkers om ze gesloten te houden.
    3. Verhit een koekenpan met olie en een klontje boter op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de varkensfilet toe en met een tang, schroei je ze dicht en bruin je het varkensvlees en pancetta. Haal uit de pan en leg in een ovenvaste schaal ook geschikt voor op de kookplaat, dek af met folie en laat ongeveer 25 minuten zachtjes in de oven garen.
    4. Ondertussen bereid je de salade en dressing. Controleer het varkensvlees en plaats een vleesthermometer in het dikste deel van het varkensvlees om te zien of het gaar is. Dit moet bijna gaar zijn. Haal de folie eraf en zet ongeveer 5-10 minuten terug in de oven, of tot ze gaar zijn.
    5. Als het klaar is, haal je het uit de oven en haal je het varkensvlees uit de schaal, zet apart en houd warm. Zet de schaal op het fornuis op middelhoog vuur. Schenk de sherry erbij en schraap de vrijgekomen sappen erdoor met een houten lepel. Kook een paar minuten, voeg peper en zout toe en tenslotte een klontje boter voor de glans. Het idee is niet om een ​​volwaardige jus/saus te maken, maar meer een klein beetje jus om het vlees een beetje te bevochtigen.
    6. Leg het vlees en de saus op een bord en serveer met de salade en gebakken frietjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren