Varkenshaasmedaillons met gorgonzolasaus

    Varkenshaasmedaillons met gorgonzolasaus

    2keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Varkenshaasmedaillons met een gorgonzola-wittewijnsaus. Deze is rijk en romig, zonder gebruik van room (iets minder calorieën zonder in te boeten aan de smaken). Eenvoudige en lekkere maaltijd, geschikt voor een etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • een kleine varkenshaas in plakjes van 1/2 cm gesneden en iets afgeplat met je vingertoppen
    • een beetje olijfolie + een klontje boter om te bakken
    • 1/4 glas witte wijn
    • 4 eetlepels varkens- of kippenbouillon
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • zout en peper naar smaak
    • handvol verkruimelde gorgonzola kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit een koekenpan op matig vuur en bak het vlees in de olijfolie en boter gaar en bruin. Haal uit de pan en houd warm.
    2. Blus dezelfde koekenpan met de witte wijn, schraap het resterende vlees met een houten lepel los. Laat een minuut zachtjes koken en voeg dan de bouillon en de mosterd toe. Laat 5 minuten sudderen.
    3. Voeg peper, zout en gorgonzola toe. Roer goed tot de kaas gesmolten is.
    4. Giet over het vlees en serveer. Lekker met frites of nieuwe aardappelen en groenten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren