Varkensvlees met kiwisaus

    Varkensvlees met kiwisaus

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een fruitige Chinese varkensvleesschotel. Varkensfilets worden gemarineerd en gebakken, en dan geserveerd met een ongewone, maar heerlijke kiwi saus. Serveer met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 6 varkensfilets, gelijkmatig platgeslagen
    • 15 gr boter
    • Saus
    • 1 kiwi, geschild en in blokjes gesneden
    • 250 ml vers geperst kiwi-sap
    • 125 ml water
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 15 gr boter
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Schenk de marinade over het vlees, laat gedurende 15 minuten marineren.
    2. Meng in een blender of keukenmachine de ingrediënten voor de saus: kiwi-sap, water, mayonaise en poedersuiker. Haal het mengsel door een zeef en zet opzij.
    3. Verhit een grote koekenpan met 15 gr boter op hoog vuur. Bak de varkensfilets tot beide zijden bruin zijn, ongeveer 3-5 minuten. Temper het vuur tot medium en bak het vlees gaar, in ongeveer 3-5 minuten. Leg ze op een warm bord.
    4. Verhit in de dezelfde koekenpan de resterende 15 gr boter op hoog vuur. Roerbak de uien met 1 theelepel zout tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de saus toe, meng en verwarm 1-2 minuten. Roer de in blokjes gesneden kiwi erdoor en meng. Schenk de saus over de karbonades en serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren