Varkensvlees Saltimbocca

    Varkensvlees Saltimbocca

    Voeg toe aan favorieten!
    12min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Varkensvlees schnitzels met Prosciuotto ham en salie in een lichte Marsala saus. Traditioneel gemaakt met kalfsschnitzels maar indien je die niet kunt vinden kan varkensvlees ook. Klaar in minder dan 10 minuten is dit een heerlijke, elegante en stressvrije maaltijd. Mooi geserveerd met rozemarijn aardappelen of polenta en een groene groente. Gemakkelijk verdubbeld of verdrievoudigd voor meer gasten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 varkensschnitzels (elk 150 gr)
    • 2 verse salieblaadjes
    • 2 sneetjes prosciutto
    • peper en zout
    • bloem voor erover te strooien
    • 2 klontjes boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 wijnglas Marsala

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:12min 

    1. Leg de schnitzels op een snijplank met plastic folie erover. Sla ze met een deegroller tot ze 5 mm dun zijn.
    2. Leg op elk een stuk prosciutto (als je kleine stukjes hebt moet je er wellicht 2 gebruiken. Voeg een salie blad toe en zet vast met een cocktailprikker. Je kan het nu in de koelkast bewaren om later te bakken, als je het niet direct gebruikt.
    3. Haal de schnitzels door de de bloem met peper en zout en schud het overtollige eraf. Verhit een grote koekenpan met de olie en een klontje boter op matig vuur. Doe de schnitzels erin en bak ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Haal eruit en zet apart. Voeg de marsala toe en schraap de restanten met een houten lepel van de bodem, bak een minuut en voeg dan de rest van de boter toe. Doe het varkensvlees terug in de pan met de saus en verwarm nog een minuut. Serveer met de saus erover.
    4. Zie recept voor rozemarijn aardappelen om erbij te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren