Varkensvlees uit de slowcooker

    Varkensvlees uit de slowcooker

    12keer bewaard
    8uur10min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijk mals varkensvlees met champignons, bloemkool, aardappelen en sperziebonen in een delicate saus van witte wijn en bouillon. Serveer met pasta, rijst of romige puree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr blokjes varkensvlees
    • 2 medium aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 medium uien, geschild en in plakjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1/2 glas witte wijn
    • 1 bouillonketeltje kip van Knorr®
    • 1 volle eetlepel tomatenpuree
    • peper en zout, naar smaak
    • een snufje gedroogde oregano
    • handvol sperziebonen, gehalveerd
    • grote handvol champignons, in vieren gesneden
    • 1/4 bloemkool, in roosjes gebroken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Draai de slowcooker op laag. In een koekenpan schroei je het vlees een paar minuten en doe het in de slow cooker en voeg de aardappelen toe.
    2. In dezelfde koekenpan bak je de ui en de knoflook een paar minuten. Verwijder met een schuimspaan en doe in de slowcooker. In de koekenpan doe je de witte wijn en de kippenbouillon (verdun de bouillon niet). Roer met een houten lepel tot de bouillon vermengd is met de wijn. Voeg de tomatenpuree toe, goed mengen en breng het mengsel aan de kook. Giet het mengsel in de slowcooker.
    3. Voeg peper, zout en oregano toe. Dek af en laat ongeveer 6 uur op laag koken, voeg dan de champignons, bonen en bloemkool toe. Laat nog 2 uur sudderen en serveer.
    4. nb: de groenten worden snel zacht, maar geven een heel mooi smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren