Oliebollen

    Oliebollen

    42keer bewaard
    1uur30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van mijn moeder. Echte ouderwetse hollandse oliebollen voor oudejaarsavond.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 (7g) zakjes gist
    • 125ml handwarm water (45 graden C)
    • 550g bloem
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 350ml melk
    • 200g appel in kleine stukjes
    • 150g rozijnen (optioneel)
    • 1 liter plantaardige olie om in te frituren
    • poedersuiker voor decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Zet de oven op de laagst mogelijke temperatuur.
    2. Los de gist op in het warme water in een kleine kom. Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout. Voeg de eieren, het gistmengsel en de melk toe; klop met een electrische mixer tot het goed gemengd is.
    3. Doe de oven uit. Dek het beslag af met folie en zet de beslagkom op het laagste rek in de warme oven. Laat in 1 uur rusten en rijzen.
    4. Verhit de olie op 175 graden in een frituurpan of een zware pan om in te frituren.
    5. Meng de appels en rozijnen door het deeg. Schep dan voorzichtig met twee lepels tegelijk wat van het deeg in de hete olie. Doe niet teveel oliebollen in 1 keer. Frituur de bollen tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Ze draaien vanzelf om als ze klaar zijn om aan de andere kant te bruinen, maar let wel op en draai ze zelf om als dat niet gebeurt. Haal ze uit het vet en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken en herhaal voor het resterende beslag. Bestrooi met poedersuiker als ze nog warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    het worden wel heel veel oliebollen. ongeveer 25 stuk. Maar heel lekker. - 30 dec 2012

    Sides123
    van
    2

    tsja 50 oliebollen wordt wel veel maar toch heel lekker resept - 29 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren