Vegan mayonaise

    Dit is een milde, romige mayonaise geschikt voor veganisten of mensen die graag een 'raw food' dieet volgen. Voeg citroensap, azijn en zout aan het eind toe, proef tussen elke toevoeging. Let op, je hebt een blender of keukenmachine nodig om een echt romige consistentie te bereiken, en je moet de hoeveelheden aanpassen naar je eigen smaak.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kleine kom mayonaise

    • 120 gr rauwe biologische cashewnoten, 2 uur geweekt
    • 125 ml water
    • 65 ml koudgeperste extra vergine olijfolie
    • 80 gr rauwe bloemkool
    • 3 eetlepels citroensap of meer naar smaak
    • 1 theelepel mosterd
    • 1 theelepel agave nectar
    • 1 theelepel appelazijn
    • snufje zeezout of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de cashewnoten en bloemkool in de blender, en voeg het water toe tot het goed gecombineerd is.
    2. Voeg langzaam de olie in een gestage stroom toe, en meng het tot het dik en romig is.
    3. Doe de rest van de ingrediënten naar je eigen smaak in de blender, en verwerk tot een gladde massa.
    4. Voeg meer zout, mosterd of citroensap naar smaak toe tot je de perfecte mix hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren