Vis in bananenblad met gepureerde bakbanaan

    Vis in bananenblad met gepureerde bakbanaan

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zeer typisch recept uit het noordoostelijke deel van Brazilië, de vis wordt verpakt in een bananenblad voordat ze in de oven gebakken wordt. De gepureerde bakbanaan is het perfecte bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr schoongemaakte visfilet
    • zout naar smaak
    • witte peper naar smaak
    • sap van ½ limoen
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 klein bananenblad
    • Voor de puree
    • 1 grote bakbanaan met de schil
    • 1 kopje melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
    2. Vis: Ik gebruik altijd meerval, maar je kunt vis naar keuze gebruiken.
    3. Kruid alle kanten van de vis met zout, peper, sap van een halve limoen en olijfolie. Zet opzij.
    4. Blancheer het bananenblad 20 seconden in kokend water. Laat drogen.
    5. Wikkel de vis in met het bananenblad.
    6. Rangschik in een bakblik en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. De puree: Was de bakbanaan en doe ongeschild in een kleine steelpan. Bedek met water, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken.
    8. Ondertussen kook je de melk in een andere pan.
    9. Als de banaan gaar is, haal je hem van het vuur en giet je hem af. Terwijl hij nog warm is, verwijder je de bananenschil met een vork. Snijd in grove stukken en doe in een blender.
    10. Voeg de warme melk toe en meng tot een zeer gladde puree en zet apart.
    11. Eenmaal gaar, haal je de vis uit de oven, verwijder het bananenblad, en serveer met de gepureerde bakbanaan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren