Vlierbessenazijn

    Vlierbessenazijn

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur


    Maak dit als eerste!

    Deze vlierbessenazijn kan worden gebruikt als een alternatief voor balsamico-azijn en is vooral lekker met kaas.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 350 ml

    • 285 gr vlierbessen
    • 140 gr suiker
    • 350 ml witte wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Pluk vlierbessen, elk takje heeft ongeveer 25 gram bessen.
    2. Scheid de bessen van de stelen, met behulp van een vork of met je vingers.
    3. Doe de bessen, de suiker en azijn in een ovenschaal en bak anderhalf uur op 150°C, roer om het half uur tot de suiker is opgelost.
    4. Haal ze uit de oven en zeef de vloeistof. Doe in een fles wanneer het is afgekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren