Vlierbloesem-aardbeienjam

Vlierbloesem-aardbeienjam

Voeg toe aan favorieten!
45min


1 persoon heeft dit gemaakt

Ik heb deze jam ter ere van het huwelijk van William en Kate gemaakt en dan voldoet gewone aardbeienjam natuurlijk niet. In plaats daarvan, heb ik besloten, geïnspireerd op mijn favoriete cocktail, de 'Red Lady ', een ​​mengsel van aardbei en vlierbloesem te gebruiken!

Tanja

Ingrediënten
Porties: 40 

  • 500 gr aardbeien, ontkroond en gesneden
  • 1/3 Granny Smith appel, geschild en in stukjes gesneden
  • 400 gr kristalsuiker
  • 3 eetlepels vlierbloesemsiroop
  • 2 eetlepels citroensap

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

  1. Doe de aardbeien en stukjes appel in een pan met dikke bodem met veel extra ruimte.
  2. Giet de suiker erin en roer er voorzichtig door. Verwarm de pan op laag vuur tot de vruchten sappig worden. Hierna voeg je de vlierbloesemsiroop toe.
  3. Draai het vuur tot medium tot het gaat koken. Niet meer roeren op dit punt. Zet de timer op 15 minuten en blijf in de buurt, zodat het niet gaat overkoken.
  4. Na 15 minuten, draai je het vuur uit en als het niet meer borrelt, kantel je de pan voorzichtig om te kijken of de sappen op de bodem van de pan enigszins plakkerig zijn. Dit geeft aan dat de pectine uit de appels is gekookt om de jam dikker te maken. Als het nog niet goed is, kook het hooguit nog 5 minuten. Laat de jam afkoelen in de pan totdat deze bijna op kamertemperatuur is en roer er vervolgens voorzichtig het citroensap door. Doe in een glazen pot of kom om verder af te laten koelen.
  5. Als het afkoelt, zal het helder en prachtig rood worden, mede dankzij het citroensap. Zet een paar uur in de koelkast en eet smakelijk!

Potten steriliseren

Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren