Salade van tarly met koriander, pistache en rozijnen

    Salade van tarly met koriander, pistache en rozijnen

    3keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een prachtig gezonde en lekkere salade; een fantastische manier om volkoren tarwe te gebruiken, ook wel bekend als tarly. Perfect voor een picknick of lunchpakket. Je zou het bouillonblokje kunnen weglaten en gewoon zout toevoegen naar smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr Tarly (pure tarwe, bijv. van Honig)
    • 1/2 groentebouillonblokje
    • water
    • 100 gr gepelde pistachenoten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • sap van 1 kleine citroen
    • 1-2 theelepels honing
    • een 2 cm stuk gemberwortel, fijn geraspt
    • een paar snufjes gemalen koriander
    • 75 gr sultana-rozijnen
    • 1/2 kleine rode ui, gehakt
    • 4 eetlepels gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de tarly in een pan op hoog vuur met genoeg water om ze te bedekken. Dek af en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook, voeg je het bouillonblokje toe en laat het oplossen. Doe een deksel op de pan en verlaag het vuur, laat 1 uur sudderen of tot de tarly gaar is.
    2. Ondertussen, rooster je de pistachenoten in of een oven op 180°C / gasoven stand 4, of in een droge koekenpan op matig vuur. Haal van het vuur wanneer de noten een beetje donker zijn, ongeveer 5 minuten. Zet opzij.
    3. Meng de olijfolie, citroensap, honing, gember en gemalen koriander in een grote kom. Zodra de tarly gaar is, laat je het grondig uitlekken en voeg je ze toe aan de dressing in de kom, samen met de rozijnen. Laat ongeveer 15 minuten staan om de smaken te laten vermengen.
    4. Ondertussen snijd je de ui en koriander. Hak de afgekoelde pistachenoten grof. Zodra de tarly is afgekoeld, doe je de pistachenoten, ui en koriander in de kom en meng goed.
    5. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot het opdienen. Dit kan het best op kamertemperatuur, dus als het uit de koelkast komt laat je het op kamertemperatuur komen voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren