Vulling voor gevogelte met selderij, abrikoos en walnoot

    Vulling voor gevogelte met selderij, abrikoos en walnoot

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Ik gebruik deze vulling al jaren en het is onze favoriet voor bij het kerstdiner. Je kunt het gebruiken om de kalkoen mee te vullen, of je bakt het in de oven en serveert het er apart bij, wat wij meestal doen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 55 gr gedroogde abrikozen, een nacht geweekt
    • 40 gr boter
    • 2 uien, gesnipperd
    • een klein bosje bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
    • 110 gr walnoten, gehakt
    • 1 1/2 theekopje wit broodkruim
    • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Giet de geweekte abrikozen af en snijd elke helft in 3 tot 4 stukken.
    2. Smelt de boter in een pan en voeg de uien toe. Dek af en kook ze tot ze zacht zijn. Voeg de selderij, abrikozen en walnoten toe.
    3. Kook ze nog eens 4 minuten op een stevig vuur, onder voortdurend roeren, en doe vervolgens in een kom om af te koelen.
    4. Als het afgekoeld is voeg je het broodkruim en de peterselie toe en breng op smaak.
    5. Wanneer je klaar bent om te gebruiken doe je het in een ingevette ovenvaste schaal en bak je het 30 minuten in de oven tot het knapperig en goudbruin is aan de bovenkant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren