Wagon Wheel koekjes

    Wagon Wheel koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Als Wagon Wheels (een soort chocoprince) net zo populair in jouw huis zijn als in het mijne - is dit een leuk recept om met de kinderen te maken. Ze smaken veel beter dan degene die je in de winkel koopt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 wagon wheel biscuits

    • 20 biscuitjes
    • 40 grote marshmallows
    • aardbeienjam (ongeveer de helft van een pot om te beginnen, meer indien nodig)
    • 650 gr melkchocolade (chocolade stukjes zijn geschikt)
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • gekleurde hagelslag

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.
    2. Leg de koekjes in 2 rijen zodat je ze samen kunt voegen op het einde.
    3. Snijd twee marshmallows door de helft per koekje, dat betekent 4 marshmallow helften per koekje. Doe de gesneden kant van de marshmallow op een van de koekjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
    4. De andere rij koekjes worden besmeerd met jam, om het dunner te maken kun je het even in de magnetron verwarmen. Leg deze koekjes niet op de bakplaat.
    5. Zodra de oven is voorverwamd doe je de bakplaat met de marshmallow koekjes erin. Let goed op - we willen dat ze beginnen te smelten.
    6. Zodra de marshmallows zijn begonnen te smelten, haal je ze uit de oven en voeg je ze samen met de jam-koekjes. DRUK NIET. Ja het zal eruit sijpelen, maar maak je geen zorgen. Zet opzij en laat ongeveer 20 minuten afkoelen.
    7. Doe de chocolade in een grote glazen of roestvrijstalen kom. Zoek een pan waar de schaal in past en vul totdat er ongeveer 4 cm water inzit. De chocolade in de kom mag het water niet aanraken. Kook het water en roer de chocolade totdat hij gesmolten is.
    8. Zodra de chocolade gesmolten is neem je hem direct van het vuur en voeg je de olie toe, roer. Het kan zijn dat er meer olie nodig is - de olie maakt een dunner chocoladepasta.
    9. Dompel de koekjes in de gesmolten chocolade gebruik twee vorken) en leg ze dan op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de gekleurde hagelslag en zet in de koelkast om af te koelen. Serveer en eet smakelijk:)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren