Walnootcake

    Walnootcake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke Braziliaanse walnootcake met chocoladeglazuur en chocoladevulling.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor het beslag
    • 6 eieren (eiwit en eierdooier gescheiden)
    • 300 gr suiker
    • 200 gr boter op kamertemperatuur
    • 150 gr gehakte walnoten
    • 200 gr theebiscuitjes, in kleine stukjes
    • Voor het glazuur
    • 2 blikjes gecondenseerde gezoete melk
    • 1 eierdooier
    • 1 eetlepel cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een klein rechthoekig bakblik in en bestuif met bloem.
    2. Cake

    3. Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Zet opzij.
    4. In een andere kom, klop je de eierdooiers, boter en rest van de suiker samen. Voeg de eiwitten, noten en biscuitjes (gebroken in kleine stukjes) toe. Meng goed, zonder kloppen.
    5. Giet het deeg in het bakblik. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen.
    6. Glazuur

    7. In een middelgrote pan verhit je de gecondenseerde melk, cacao en eierdooier op een matig vuur, onder voortdurend roeren tot het kookt en iets dikker wordt.
    8. Als de cake is afgekoeld, haal je hem uit het bakblik en snijd je hem horizontaal door de helft zodat je twee lagen hebt.
    9. Gebruik de helft van het glazuur over de onderste laag. Leg de tweede laag erop en gebruik de resterende glazuur boven op de cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren