Warme pompoen-bietensalade

    Warme pompoen-bietensalade

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze warme salade van rode bieten en pompoen is een mooie aanvulling op elke herfst maaltijd. Hij is gemakkelijk te bereiden, en vooral handig om te maken als je de oven al aan hebt voor een ander gerecht. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 middelgrote rode bieten (inclusief schil en bovenkant)
    • 1-2 theelepels olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 500 gr pompoen, geschild en in plakjes gesneden
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • Voor de dressing
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 2 sjalotjes of lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
    • 1 theelepel Franse mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasoven stand 6.
    2. Doe de bieten in een vierkant van folie, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Wikkel de folie er goed om en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 50 minuten.
    3. Laat de bietjes afkoelen, schil ze en snijd in plakjes.
    4. Rooster intussen de pompoen op een barbecue gedurende 7-10 minuten (zie voetnoot).
    5. Om de dressing te maken doe je alle ingrediënten in een kom of mok, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
    6. Rangschik de groenten afwisselend op een schaal. Besprenkel met de dressing. Eet smakelijk!

    Tip

    Je kunt de pompoen ook in de oven roosteren, in plaats van op de barbecue. Maak dan gewoon twee pakketjes van folie, eentje voor de bieten en eentje voor de pompoen. Bak in de voorverwarmde oven tot de pompoen zacht is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren