Chocoladetaart met whisky

    Chocoladetaart met whisky

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Plan vooruit met dit recept want het moet twee dagen in de koelkast staan. Het is een decadente chocoladecake, met een rijke textuur, verrijkt met whisky, en.... deze cake hoeft niet in de oven!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur.
    • 250 gr suiker
    • 1 reep (45 gr) pure chocolade, in stukjes (ik gebruikBourneville)
    • 6 eieren, gesplitst
    • 2 eetlepels whisky
    • 1 zakje lange vingers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Klop boter en suiker tot een romig geheel. Klop de eierdooiers romig in een andere kom. Voeg de eierdooiers bij de boter en suiker en roer goed.
    2. Smelt de chocolade, hetzij in de magnetron of in een kom boven heet water en doe dit bij het botermengsel samen met de whisky. Meng goed.
    3. Klop de eiwitten (in een aparte kom) en schep ze door het mengsel.
    4. Vet een bakblik met losse bodem in en bedek met lange vingers. Giet het mengsel over de lange vingers en dek af met folie. Laat twee dagen in de koelkast staan voor serveren.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren