Poffert

  • 4beoordelingen
  • 67keer bewaard
  • 4uur

Een van origine Gronings recept dat lijkt op cake. Poffert smaakt lekker met een beetje boter en/of stroop (zowel warm als koud).

Ali Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 500 gram bakmeel
  • 250 gram rozijnen
  • snufje zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 flinke zachtzure appel, geschild, zonder klokhuis, in kleine stukjes
  • 350 ml. melk

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:4uur 

  1. Meng het meel met de eieren en de melk. Meng dan de rozijnen, zout, suiker, kaneel en appel erdoor.
  2. Een gesloten bakvorm (tulbandvorm) invetten met boter.
  3. Het beslag in de vorm gieten en de poffert 3,5 uur laten koken in een pan met water
  4. of
  5. 170 min. in de oven op 130 graden C / gasovenstand 1/2

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

Tom
van
2

Iets anders. Zou het ook lekker zijn met een paar handjes vol nootjes? Of is dat traditioneel gezien niet passend? "wat goed is , moet je goed laten" - 09 nov 2009

Nanda
van
2

Heerlijk!! zolang je maar niet verwacht dat het een zoete cake is, het zit meer tussen brood en cake in... - 23 sep 2009

carry58
van
1

ben blij dat ik dit recept hier vond, was er al lang naar op zoek. mijn moeder maakte dit vroeger altijd voor m'n verjaardag zij deed er ook nog sucade in. - 09 dec 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties