Witte chilisoep met quorn

    Witte chilisoep met quorn

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een stevige chili, perfect voor een winters avondmaal. Quorn wordt gecombineerd met groene paprika, ui, knoflook, cannellinibonen en kruiden, dan snel gebakken voor een aangenaam vegetarisch hoofdgerecht dat klaar is in minder dan een uur.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 groene paprika, fijn gesneden
    • 400 gr Quorn (vleesvervanger)
    • 4 eetlepels gehakte Jalapenos
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • chilipoeder naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • 4 blikjes van elk 400 gr witte bonen, niet uitgelekt
    • 600 ml groentebouillon
    • 200 gr geraspte milde Cheddar kaas (of jong belegen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de ui en knoflook 10 minuten. Voeg de groene paprika en het quorngehakt toe en bak 3 minuten. Voeg de jalapenos, komijn, oregano, kaneel, chilipoeder, zout en peper naar smaak toe en bak nog eens 5 minuten.
    2. Voeg drie blikken bonen in hun vloeistof, en de groentebouillon toe. Pureer het resterende blikje bonen in een blender of keukenmachine. Doe dit in de pan, samen met de kaas. Roer goed en laat gedurende 10 minuten sudderen, waardoor de kaas smelt. Voeg extra bouillon toe als je het liever wat dunner wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren