Zalm terrine

    Zalm terrine

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige terrine wordt gemaakt met een mengsel van gerookte zalm en verse gekookte zalm en is de moeite waard voor een etentje of een speciale gelegenheid.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 600 gr verse zalm
    • 100 gr gerookte zalm
    • 40 ml room
    • eiwit van 2 eieren
    • 1 of 2 zongedroogde tomaten gemarineerd in olie, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels diepvrieserwten
    • 1 eetlepel tijm
    • 1 eetlepel dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasoven stand 4. Giet wat water in een braadslee die je zult gebruiken als waterbad om de zalm terrine in te koken.
    2. In een keukenmachine meng je de gekookte zalm, gerookte zalm, eiwitten, room en verse kruiden.
    3. Roer er de fijngehakte zongedroogde tomaten in olie en de erwten door.
    4. Giet het mengsel in een siliconen mal of bakblik met antiaanbaklaag en zet in de braadslee met het water (voeg meer water toe indien nodig - het moet 3/4 van de mal bedekken.
    5. Zet alles voorzichtig in de oven en bak gedurende 50 minuten.
    6. Zet vervolgens 8 uur of 's nachts in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren