Zalmfilets met verse salsa en cannellini puree

    Zalmfilets met verse salsa en cannellini puree

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een indrukwekkende zalm schotel - zowel om naar te kijken en te eten. Hij is super makkelijk te bereiden! Een verse mango-komkommer salsa bedekt gebakken zalm, geserveerd op een mooie bonenpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine komkommer, in blokjes gesneden
    • 2 lente-uitjes, gesneden
    • 1 grote mango, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
    • 1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel olijfolie
    • 2 blikjes (van elk 400 gr) cannellibonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 laurierblad
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 250 ml kippenbouillon
    • 4 zalmfilets (125 gr per stuk), met huid
    • 1 1/2 eetlepels arachideolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Om de salsa te maken: Doe de komkommer, lente-ui, mango, kappertjes, peper, citroensap en olijfolie in een kom, meng voorzichtig om te combineren. Zet opzij.
    2. In een middelgrote pan breng je de bonen, laurier, knoflook en bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen, verwijder het laurierblad. Pureer tot een glad en romig geheel. Zet opzij en houd warm.
    3. Dep de zalm met keukenpapier. Verhit de arachideolie in een anti-aanbaklaag pan en bak de zalmfilets op matig vuur gedurende een paar minuten met de huid naar beneden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai om en bak de andere kant voor een paar minuten tot ze net gaar zijn.
    4. Plaats 1/4 van de bonenpuree op elk bord, leg er dan een stuk zalm op en bedek met salsa.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren