Ingemaakte komkommers

    Ingemaakte komkommers

    Voeg toe aan favorieten!
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik ze voor bij Pølser (Deense Hotdogs) en gebraden varkensvlees. Ook lekker in sandwiches met koud gebraden varkensvlees. Kan een week in de koelkast bewaard worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 komkommer
    • flink wat zout
    • 1/2 kopje witte wijnazijn
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Met behulp van een schaaf of een zeer scherp mes snijd je voorzichtig de komkommer zo dun als mogelijk. Ze moeten flinterdun zijn.
    2. Leg in een vergiet en bestrooi royaal met het zout. Laat het geheel een goede 20 minuten rusten. Laat ze uitlekken en spoel af. Dep ze met keukenpapier.
    3. Leg de komkommer in een kom of een tupperware container. Voeg wat zout en peper toe en giet er de azijn over om te bedekken. Omwikkel met plasticfolie en zet in de koelkast tot gebruik. Probeer het zo lang mogelijk van te voren te maken zodat het lang in de koelkast kan staan.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren