Zoet brood met Dulce de Leche

    Zoet brood met Dulce de Leche

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een zoet brood, gebakken met een heerlijke dulce de leche vulling. In de Braziliaanse keuken wordt met kopjes afgewogen, gebruik een koffiekopje en gebruik steeds dezelfde om de ingrediënten af te wegen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 rond gevuld brood

    • 2 kopjes melk
    • 2 eetlepels azijn
    • 5 kopjes bloem
    • 1/3 kopje suiker
    • 2 theelepels zout
    • (30 gr) 3 eetlepels droge gist
    • 1 kopje olie
    • 1 ei, losgeklopt
    • 350 gr dulce de leche
    • 1 geklopte eierdooier, om mee te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Combineer de melk met de azijn en laat het 10 minuten rusten.
    2. In een andere kom meng je de bloem, suiker, zout en gist. Meng goed.
    3. Voeg dan de olie en ei toe aan het bloemmengsel. Voeg tenslotte de melk met azijn toe.
    4. Meng en kneed tot het een glad deeg. Het deeg zal heel zacht zijn, voeg wat meer bloem toe indien nodig. Dek de kom af met een schone doek en laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is in volume.
    5. Verwarm de oven voor op 200ºC.
    6. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel de dulce de leche erover.
    7. Rol het deeg als een Zwitserse rol en doe in een tulband. Bestrijk met eidooier.
    8. Bak ongeveer 30 minuten of tot het brood goudbruin is, krokant aan de buitenkant en zacht van binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren