Zoete balsamico zalmfilets

    Zoete balsamico zalmfilets

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een zoete variant van zalmfilet met balsamicoazijn, ui, knoflook, honing, witte wijn en Dijon mosterd. Geeft een heerlijke zoete smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels witte wijn
    • 1 eetlepel honing
    • 4 eetlepels balsamico
    • 2 eetlepels Dijon mosterd
    • 1 mespuntje zwarte peper
    • 1 mespuntje zeezout
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 2 zalmfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasoven stand 6 en bedek een bakplaat met folie.
    2. Zet een pan op laag vuur, met de olijfolie, witte wijn, honing, balsamico azijn, mosterd, zwarte peper en zout, voeg dan de knoflook en ui toe. Laat sudderen tot de uien en knoflook zacht zijn, meestal rond de 3-4 minuten.
    3. Leg de zalmfilets op de bakplaat en bestrijk met de saus, zodat de saus alle vis bedekt. Bedek lichtjes met de folie (niet luchtdicht). Zo droogt de vis niet uit.
    4. Leg de met folie bedekte bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende 13 minuten, of totdat de vis gaar is.
    5. Als de vis uit de oven is gehaald en op de borden ligt, giet dan het teveel aan saus op de bakplaat over de vis.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren