Zoete farofa

    Zoete farofa

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zoete farofa met abrikozen, rozijnen, pruimen en dadels. Farofa is een populair Braziliaans gerecht met geroosterd maniokmeel dat normaal gesproken gepaard gaat met vlees en bonen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 gesneden ui
    • 100 gr boter
    • 60 gr abrikozen, in stukjes
    • 30 gr gele rozijnen
    • 60 gr gehakte pruimen
    • 30 gr gehakte dadels
    • 30 gr gehakte walnoten
    • 500 gr rauwe cassave (maniok) meel
    • zout naar smaak
    • gehakte peterselie naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bak de ui in boter, onder voortdurend roeren.
    2. Voeg de abrikozen, de rozijnen, pruimen, dadels en walnoten toe en bak gedurende ongeveer 3 minuten.
    3. Voeg het geroosterde maniokmeel en zout toe en roer tot het goudbruin is. Haal van het vuur, voeg de peterselie toe en roer goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren