Zuivelvrije crème caramel

    Zuivelvrije crème caramel

    1keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Ik ben allergisch voor zuivel, maar dol op crème caramel. Ik probeerde het maken met kokosmelk om te zien hoe het zich verhoudt tot de echte variant. Hoewel de textuur niet 100% hetzelfde is als met gewone melk, is het nog steeds erg lekker en erg gewaardeerd door degenen onder ons die allergisch zijn voor melk of een lactose-intolerantie hebben!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr kristalsuiker
    • 475 ml volvette kokosmelk
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 2 eierdooiers, geklopt
    • 70 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasoven stand 4. Bedek een braadslee of ovenschaal met een vochtige theedoek.
    2. In een pan met zware bodem smelt je op middelhoog vuur 100 gr suiker tot deze goudbruin is. Giet de hete suiker gelijkmatig in vier ovenvaste schaaltjes, kantel ze om de bodem gelijkmatig te bedekken.
    3. Breng in een andere pan de kokosmelk net aan de kook op matig vuur. Haal van het vuur. Roer de warme melk, beetje bij beetje door de opgeklopte eieren en eierdooiers, tot het goed gecombineerd is. Roer er 70 gr suiker door. Verdeel het kokosmelk-mengsel gelijkmatig over de schaaltjes.
    4. Leg de schaaltjes op de handdoek, in de braadslee en leg de braadslee op een ovenrooster. Vul de braadslee met kokend water uit de waterkoker tot het halverwege de zijkanten van de schaaltjes reikt.
    5. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven of tot het opgestijfd is. Laat afkoelen, keer om en serveer. Voor het beste resultaat, zet je ze een paar uur in de koelkast voor je ze omkeert en serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren