Zwitsers boterbrood voor in de broodbakmachine

    Zwitsers boterbrood voor in de broodbakmachine

    6keer bewaard
    3uur40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor de broodbakmachine is gebaseerd op het klassieke recept voor Butterzopf, of boterbrood, uit Zwitserland. Hoewel niet gevlochten zoals het origineel, smaakt het nog steeds geweldig met boter en jam. Dit recept heeft echte roomboter nodig - geen margarine of een mengsel.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 middelgroot ei
    • 115 gr boter, in blokjes
    • 300 ml melk
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel suiker
    • 500 gr tarwebloem
    • 2 theelepels gedroogd bakkersgist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Voeg de ingrediënten om het brood maker in de aangegeven volgorde (of de volgorde aanbevolen door de handleiding van de machine) samen. Stel de broodbakmachine in op een Franse medium korst (dit is een drievoudig rijzen-instelling). Als je broodbakmachine niet over deze instelling beschikt kun je de witbrood instelling gebruiken. Voor de broodafmeting, gebruik je 1 kg of 750 gr.
    2. Als de broodmachine klaar is, haal je het brood eruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren