Zwitserse gehaktballen van half-om-halfgehakt

    Zwitserse gehaktballen van half-om-halfgehakt

    1keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Varkens-en rundvlees gehaktballetjes op smaak gebracht met fijne kruiden, specerijen en rode bessengelei. Lekker geserveerd met een romige wittewijnsaus met rijst en een schep rode bessengelei aan de zijkant. Ook lekker met salade en friet.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 sneetjes brood bij voorkeur een paar dagen oud
    • 3 venkelzaden (optioneel)
    • 1 theelepel gedroogde dragon
    • ca. 200 gr mager rundergehakt
    • ca. 200 gr varkensgehakt (of 400 gr half-om-half gehakt in totaal)
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 eetlepel bessengelei
    • snufje piment
    • snufje nootmuskaat
    • 1 ui zeer fijn gesneden
    • 1 theelepel grove mosterd of dijon mosterd
    • olijfolie of plantaardige olie voor het bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe het brood, venkel en dragon in een keukenmachine en maal fijn.
    2. Doe de broodmix in een grote mengkom. Voeg alle andere ingrediënten toe, meng alles goed met je handen en maak er dan kleine balletjes van. Leg op een bord, dek af en zet koel weg tot je ze gaat gebruiken.
    3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes bruin en gaar, in ongeveer 15 minuten.
    4. Laat ze een minuut uitlekken op keukenpapier, voor je ze opdient op voorverwarmde borden.
    5. Ik serveer er meestal een romige wittewijnsaus en rijst bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Waarom hier de naam "Zwitserse" aanhangt is voor mij een raadsel. Woonde er zelf meer dan 40 jaren, maar heb nooit van dit specifiek Zwitserse recept gehoord. - 01 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren