Babi pangang (de enige echte)

    Babi pangang (de enige echte)

    69keer bewaard
    1dag1uur


    113 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor babi pangang (varkensvlees met zoetzure saus) op originele wijze bereid.

    scotsman Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het vlees
    • 1kg varkensnek (stuk)
    • Zout (ongeveer een eetlepel)
    • 2 hele steranijs
    • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
    • Scheut donkere sojasaus
    • olie of reuzel om te frituren
    • Voor de saus
    • scheutje (zonnebloem)olie
    • 50 gram boter
    • 4 tot 5 volle eetlepels bloem
    • 1 liter water
    • groot blikje tomatenpuree
    • 1 eetlepel suiker (wil je een zoete saus dan meer)
    • 1 eetlepel sambal
    • 1 theelepel zout
    • scheut azijn
    • aardappelzetmeel of maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1dag afkoelen  ›  Klaar in:1dag1uur 

      Voor het vlees:

    1. Ruim water aan de kook brengen, alle ingrediënten toevoegen.
    2. Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken, vlees mag nog net niet uit elkaar vallen.
    3. 24 uur af laten koelen, dan in plakken van ongeveer een centimeter dik snijden. Plakken frituren in hete olie tot zich een knapperig randje vormt. Dit kan in iedere frituurolie, maar het lekkerste is reuzel.
    4. Op houten plank met platte kant van een bijltje de plakken pletten en in repen snijden.
    5. Voor de saus:

    6. Smelt de olie en boter in een steelpan op laag vuur. Voeg al roerend de bloem toe om zo een roux te maken. Water, tomatenpuree, suiker, sambal, zout en azijn toevoegen. Aan de kook brengen en op dikte brengen met een papje van aardappelmeel en een beetje water.
    7. Serveer het vlees met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    10

    heel goed recept. ik heb het gemaakt met schouderkarbonade en heb nog wat kruiden er aan toegevoegd en zeker 2 eetlepels suiker erin. volgens mijn gasten die het hebben gegeten was deze babi pangang beter dan die van het chinees restaurant.toppertje dus. - 10 aug 2014

    van
    9

    The only typical Indonesian ingredient was sambal. Far too much tomato paste. It was awful. It was not the only real recipe, it was the worst recipe. Erase it from the list. Thank you. Ad. - 26 jan 2015

    scotsman
    van
    3

    Af laten koelen in een vergiet zodat het droog kan stomen, scheelt in het spatten, Als je van een sterke smaak houd, kun je meer 5 kruid toevoegen voor het koken. - 24 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren