Bruine bonensoep met Indische kruiden – tropische winterkost

    Bruine bonensoep met Indische kruiden – tropische winterkost

    5keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Pittige bruine bonensoep die eenvoudig te bereiden is. Het is een vegetarische soep. De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video gepubliceerd op mijn Youtube-kanaal "koken met Dorus".

    kokenmetdorus Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gram gekookte bruine bonen (1 blik)
    • 1/2 ui
    • 2 aardappels
    • 1 prei
    • 2 tomaten
    • 2 tenen knoflook
    • 3 eetlepels bladselderij
    • 1 stengel citroengras (sereh)
    • 2 blaadjes citroenblad (daon djeroek peroet)
    • 2 centimeter verse laos
    • 3 centimeter gemberwortel (djahe)
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 liter groentebouillon
    • 2 theelepels sambal
    • 2 eetlepels zoete ketjap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • naar smaak zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

      Voorbereiding (20 minuten)

    1. Doe de specerijen in de bouillon en laat een kwartier trekken. Verwijder na afloop de specerijen uit de bouillon.
    2. Was en snijd de groenten: - prei in plakjes - ui en knoflook snipperen - aardappelen in blokjes - bladselderij snipperen - tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden; je hoeft de pitten niet te verwijderen, deze zijn lekker in de soep; wel de steelaanhechting verwijderen
    3. Pureer 2/3 van de bruine bonen met een staafmixer en hou de rest apart.
    4. Bereiding (20 minuten)

    5. Bak eerst de ui 1 minuut aan in olijfolie.
    6. Voeg de prei toe en laat 1 minuut meebakken.
    7. Voeg knoflook en aardappel toe en laat nog 1 minuut meebakken.
    8. Voeg de bouillon toe, breng deze aan de kook en laat deze 5 minuten koken.
    9. Voeg tomaten, de bruine bonen en 2 eetlepels ketjap toe en verhit de soep nog 1 keer tot het kookpunt. Voeg zout naar smaak toe.
    10. Roer de selderie er door, haal de soep van het vuur af en laat deze nog 10 minuten door garen met gesloten deksel. Serveer direct.

    Serveersuggestie

    Serveer met brood en hartig beleg.

    Bekijk dit op mijn blog

    Klik op de link voor videorecept

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren