Ovenschotel met sperziebonen

    Ovenschotel met sperziebonen

    48keer bewaard
    55min


    95 personen hebben dit gemaakt

    Deze ovenschotel is ontstaan uit restjes die ik nog had, maar blijkt heerlijk te zijn! Een pittig gehaktmengsel met champignon en ui in een ovenschotel met sperziebonen en aardappelschijfjes.

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 teentje knoflook
    • 300 gr gehakt (runder- of half-om-half)
    • gehaktkruiden, naar smaak
    • 1 theelepel sambal, of meer naar smaak
    • 1 ui, fijngesnipperd
    • 1 bakje champignons, schoongeboend en in kwarten
    • 400 gr sperziebonen
    • 450 gr aardappelschijfjes, voorgekookt
    • 2 eieren
    • 100 ml slagroom
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit een eetlepel olie in een wok. Bak hierin de knoflook even kort aan. Voeg dan het gehakt toe, de gehaktkruiden en de sambal en bak het gehakt rul en bruin. Voeg halverwege de gesneden ui en champignons toe en bak even mee.
    2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze kort in ruim kokend water voor (ongeveer 5 minuten). Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
    3. Gebruik een zakje voorgekookte aardappelschijfjes, of kook ongekookte aardappel, in schijfjes gesneden, kort voor (ongeveer 10 minuten).
    4. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en (flink wat) peper.
    5. Vet een grote ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Verdeel vervolgens de voorgekookte sperziebonen over het gehakt en als laatste de aardappelschijfjes. Schenk het ei-slagroommengsel gelijkmatig over de hele schotel.
    6. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    berts
    van
    5

    Verrukkelijk, zorg voor voldoende "pit" dat is heel belangrijk, ik heb twee schotels gelijktijdig klaar gemaakt en bij een daarvan als extra toevoeging spekreepjes toegevoegd, geef nog meer bite. Het vet van de spekreepjes, wat vrij komt bij het bakken van de spekreepjes gebruik om de ovenschaal in te vetten. Aanrader deze ovenschotel - 19 jan 2014

    van
    3

    Erg goed gelukt, heerlijk !!! Wel redelijk veel voorbereiding, heeft er mee te maken dat ik alles vers gebruikt heb, dus alles schoonmaken,snijden en ook verse aardappels. Alleen vers gehakt gebruikt van de slager dat al gekruid was. Nog wat extra gesneden cherry tomaatjes op de boontjes gelegd.Wel meer dan een theelepel sambal gebruikt en de smaak was perfect! - 06 sep 2014

    0

    Recept aangepast zonder ui ivm allergie dochter maar met meegebakken spekjes en geraspte kaas op de aardappelen. Yammie!! - 06 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren