Magyarsky goulash

    Magyarsky goulash

    15keer bewaard
    3uur30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Oftewel Hongaarse goulash. Deze wordt niet met rijst gegeten maar met stevig brood. Het lijkt een beetje op soep maar dat is het toch niet. Alle kruiden en ingrediënten kunnen al naar gelang toegevoegd worden.

    nomadejong Nitriansky kraj, Slowakije

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr (of meer) draadjesvlees (sucadelappen of riblappen)
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 liter gekookt water
    • 3 laurier blaadjes
    • 10 zwarte pepertjes
    • 6 jeneverbessen
    • halve eetlepel komijn zaad
    • 1 eetlepel vegeta (kruiden mix)
    • 1 eetlepel majoraan
    • 1 eetlepel paprika kruiden
    • 1 eetlepel goulash kruiden
    • 3 flinke aardappelen in blokjes
    • 3 uien in stukjes
    • 3 tomaten in stukjes
    • 2 om 2 flinke rode en groene paprika
    • 5 teentjes knoflook in kleine plakjes
    • snufje hete rode paprikapoeder, niet te veel!
    • bakje zure room
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Vlees in kleine stukjes snijden en aan de buitenkant dicht schroeien. Vuur laag zetten en voorzichtig gekookt water toevoegen, net als de jeneverbes, komijn zaad en hele zwarte peper. Laten sudderen tot het vlees bijna zacht is. De kook tijd is een beetje afhankelijk van wat het vlees doet.
    2. Vervolgens vegeta erbij net als de aardappelen, ui, paprika en tomaat (met of zonder schil) mee sudderen tot het zacht is daarna afmaken met knoflook, zout en resterende kruiden (gooi niet gelijk alle hoeveel heden erbij maar kijk wat jij het lekkerste vindt). Wacht met de hete paprika poeder! Gas uit en nog even een half uurtje laten trekken.
    3. Opdienen met aardappelbrood of brood dat niet uit elkaar valt indien in de goulash gedompeld. Eventueel op het bord nog een flinke theelepel zure room toevoegen en nu pas de hete paprika poeder.

    Tip

    De volgende dag smaakt het nog beter!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren