Risotto met paddenstoelen, courgette en spek

    Risotto met paddenstoelen, courgette en spek

    35keer bewaard
    1uur15min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Overheerlijke, en makkelijk te maken risotto! Twee soorten paddenstoelen, courgette en een beetje spek. Mijn vrienden zijn er dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,6 liter kippenbouillon
    • 1 tot 2 eetlepels olijfolie
    • 150 gr portobello paddenstoelen, grof gehakt
    • 150 gr champignons, grof gehakt
    • 3 kleine courgettes, in plakjes
    • 50 gr boter
    • 3 sjalotjes, versnipperd
    • 400 gr arborio rijst
    • 120 ml witte wijn
    • 200 gr spekblokjes
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas, of belegen kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de kippenbouillon in een steelpan op laag vuur en houd warm.
    2. Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en bak hierin de paddenstoelen (portobello en champignons) tot ze bruin zijn en hun vocht verloren hebben. Zet apart.
    3. Doe nog wat olijfolie in de pan en bak de courgette goudbruin en gaar. Zet apart.
    4. Voeg de helft van de boter toe aan de pan en bak de sjalotjes tot ze zacht zijn.
    5. Voeg de resterende boter toe, voeg rijst toe en roer door. Zodra de rijst een bleke gouden kleur heeft, voeg je de witte wijn toe. Laat onder voortdurend roeren volledig absorberen.
    6. Voeg ongeveer 200 ml kippenbouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot het geabsorbeerd is. Herhaal dit met elke keer 200 ml bouillon, tot al het vocht is opgenomen. Rijst moet zacht, maar beetgaar zijn (al dente).
    7. Ondertussen bak je de spekblokjes uit in een andere pan en meng deze aan het eind door de rijst.
    8. Voeg geraspte kaas, zout en peper naar smaak toe aan de risotto en roer door.
    9. Warm de courgette en paddenstoelen weer op in de pan en voeg aan het einde toe aan de risotto. Serveer met een salade.

    Video

    Risotto met paddenstoelen, courgette en spek
    Risotto met paddenstoelen, courgette en spek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    top!! - 16 jan 2015

    Lisa
    van
    1

    Heerlijk! - 09 apr 2012

    0

    - Gewaardeerd op - 21 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren