Cupcakes met limoen en kokos

    Cupcakes met limoen en kokos

    7keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze prachtige cupcakes hebben de juiste hoeveelheid limoen, niet te veel, niet te weinig en een heerlijke icing, met geraspte kokos. Als je melkvrij glazuur wilt maken, meng dan limoensap met suiker en sprenkel dat over de cakejes.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 cupcakes

    • 190 gr gezeefde bloem
    • 1½ theelepel bakpoeder
    • ¼ theelepel zout
    • 200 gr suiker
    • 120 ml virgin kokosolie
    • 3 eetlepels limoensap
    • ½ eetlepel limoenrasp
    • 1 theelepel vanille extract
    • 2 eieren
    • 120 ml melk
    • Glazuur
    • 110 gr roomkaas, zacht
    • 4 eetlepels virgin kokosolie
    • ½ eetlepel limoensap
    • ½ theelepel limoenrasp
    • 200 gr poedersuiker
    • 75 gr geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm met 12 vormpjes in of bekleed met papieren muffinvormpjes.
    2. Meng bloem, bakpoeder en zout.
    3. Meng in een grote kom suiker en 120 ml kokosolie. Klop met een mixer op medium snelheid tot het mengsel licht en luchtig is, in ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg de 3 eetlepels limoensap toe, ½ eetlepel limoenrasp en de vanille. Voeg eieren 1 voor 1 toe, en mix goed door na elke toevoeging.
    4. Voeg met de mixer op lage snelheid 1/3 deel van het meelmengsel toe, dan de helft van de melk, dan nog eens 1/3 van het meel, dan de resterende melk en als laatste het resterende meel. Mix tot het laatste deel meel net is gemengd. Mix niet te lang door.
    5. Schenk het cakebeslag gelijkmatig in de bakvormpjes, elk voor ongeveer 2/3 gevuld. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de cakejes terugveren als je er zachtjes met een vinger op drukt. Laat cakejes helemaal afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt.
    6. Voor het glazuur:

    7. Mix de roomkaas met 4 eetlepels kokosolie tot een romig geheel. Mix ½ eetlepel limoensap en ½ theelepel limoenrasp erdoor. Roer geleidelijk poedersuiker erdoor. Bestrijk hiermee de cupcakes.
    8. Voor de kokoslaag, bak je de geraspte kokos in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur tot het licht geroosterd is. Haal uit de pan om af te koelen. Zodra het afgekoeld is, bestrooi je de geglazuurde cupcakes met de kokos, druk het licht aan. Garneer met een plakje limoen indien gewenst.

    Kokosolie

    Je kunt kokosolie in de meeste natuurwinkels vinden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Melkvrij? - 07 mrt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren