Koolrabi

    Koolrabi

    4keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Koolrabi is een milde, wat zoete kool - het heeft iets van de stronk van bloemkool. Geef er het bloemkoolsausje bij - of doe daar voor een oosters tintje wat kerrie door.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 9-15 knolletjes koolrabi

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwijder de blaadjes en de steeltjes van de knollen - maar meng eerst de bloem en olijfolie voor het bloemkoolksausje
    2. Snijd de knollen horizontaal in schijven van ongeveer anderhalve centimeter dik (gooi de onderste schijf weg) - schil en was de schijven en snijd ze dan in reepjes (als frieten)
    3. Kook de koolrabi 20 tot 25 minuten in ruim water
    4. Maak het bloemkoolsausje af terwijl de koolrabi kookt, en maak ondertussen ook aardappels of rijst en vlees of een eitje klaar - of wat je maar wilt

    Andere ingrediënten

    Je kunt het een oosters tintje geven met een eetlepel (of meer) milde kerrie door de saus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren