Luikse stroopwafels

    Luikse stroopwafels

    7keer bewaard
    1uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een recept dat oorspronkelijk uit Luik komt, maar ook geïnspireerd is op het recept voor Goudse stroopwafels. Lekker zijn ze in ieder geval! De kunst is de wafels open te snijden en te besmeren met stroop zolang ze nog warm zijn, anders breken ze.

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Wafels
    • 250 ml warme volle melk
    • 25 gr verse gist
    • 600 gr bloem
    • 50 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 100 gr stroop
    • 200 gr roomboter
    • 1 (20 gr) eierdooier
    • Stroop
    • 100 gr stroop
    • 125 gr kristalsuiker
    • 50 gr vloeibare honing
    • 100 gr roomboter
    • 10 ml water
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 45min rijzen  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Los de verse gist op in de warme melk.
    2. Meng de bloem, suiker, zout, vanillesuiker en voeg dan de melk (met gist) toe, stroop, boter en de eidooier. Kneed alles tot een soepel deeg. Zet het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats en laat 45 minuten rijzen.
    3. Terwijl het deeg rijst, maak je de stroopvulling. Meng alle ingrediënten in een steelpannetje op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat dan iets afkoelen.
    4. Maak bolletjes van het deeg (ongeveer 20 gram per stuk). Leg de bolletjes in een (stroop)wafelijzer, druk dicht zodat ze plat worden en bak de wafeltjes in ongeveer een halve minuut goudbruin.
    5. Haal de wafels uit het ijzer en snijd ze direct horizontaal doormidden. Besmeer een helft met het stroopmengsel en leg de andere helft er weer bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren