Gehaktbrood met drie soorten gehakt

    1 uur 15 minuten

    Van dit gehaktbrood bestaan er talloze variaties. Ik vind het belangrijk dat de korst krokant is, terwijl het vlees sappig blijft. Daarom vermeng ik 3 soorten gehakt; runder-, varkens- en lamsgehakt. Het verschil in smaak en vetgehalte biedt een uitstekend eindresultaat. Pittig gekruid en vermengd met kappertjes.

    marielle

    Washington, Verenigde Staten
    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 gr rundergehakt
    • 350 gr lamsgehakt
    • 350 gr varkensgehakt
    • 1 ei, geklopt
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 1/8 theelepel kruidnagel
    • 1/4 theelepel Tabasco
    • 2 theelepels worcestersaus
    • 2 middelgrote stevige uien, versnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 3 eetlepels kappertjes
    • 100 gr vers broodkruim

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180ºC/gasstand 4.
    2. In een grote kom gehakt, ei en kruiden met een vork goed vermengen. De resterende ingrediënten er met de hand goed doorheen kneden. Indien nodig meer broodkruim toevoegen. Er moet een stevige, samenhangende massa ontstaan.
    3. 45-60 minuten in een grote cakevorm of gelijksoortige vorm voor brood bakken.
    4. Na een half uur even in de oven kijken en de bakvorm eventueel even afdekken met aluminiumfolie. Zorg dat het brood gedurende de laatste 10 minuten onafgedekt gebakken wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren