Pasta met garnalen in pittige roomsaus

    Pasta met garnalen in pittige roomsaus

    15keer bewaard
    50min


    1545 personen hebben dit gemaakt

    De cayennepeper geeft deze roomsaus een beetje pit! Dit is een van mijn favoriete pasta's, en de éne keer maak ik de pasta met garnalen en soms met kip. Allebei erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 gr penne pasta
    • 50 gr boter
    • 30 ml olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
    • 225 gr portobello paddenstoelen, in blokjes gesneden (of champignons)
    • 450 gr middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 pot pastasaus Carbonara
    • 60 gr Pecorino Romano kaas, geraspt (of Parmezaanse kaas)
    • 120 ml halfvolle slagroom (of kookroom light)
    • 1 theelepel cayennepoeder (of meer naar smaak)
    • zout en peper (naar smaak)
    • 15 gr peterselie, fijngesneden.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 8 tot 10 minuten al dente. Giet af en zet apart.
    2. Smelt ondertussen de boter en de olijfolie samen in een pan op laag vuur. Voeg de ui toe en roer ongeveer 2 minuten totdat de uien zacht en doorschijnend zijn. Voeg vervolgens de knoflook, rode paprika, en champignons toe, en bak deze, al roerende, 2 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
    3. Voeg nu de garnalen toe en kook deze mee tot ze stevig en roze zijn. Giet er dan de Carbonara saus, de Romano kaas, en de room door, breng de saus aan de kook onder voortdurend roeren tot het dik wordt, en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met cayennepeper, zout en peper.
    4. Roer als laatste de uitgelekte pasta door de saus en serveer het bestrooid met gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 04 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren