Veganistische courgettecake

    Veganistische courgettecake

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Laat de titel je niet misleiden, dit is een overheerlijke cake!! Als je wel eens wortelcake maakt, vind je dit vast ook lekker. De cake is smeuïg, ondanks dat er geen melkproducten of eieren worden gebruikt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 cakes

    • 375 gr bloem
    • 35 gr lijnzaad (optioneel)
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kaneel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel arrowroot poeder (optioneel)
    • 235 ml ongezoete appelmoes
    • 200 gr kristalsuiker
    • 220 gr (licht)bruine basterdsuiker
    • 180 ml plantaardige olie
    • 2 theelepels vanille extract (of 1 zakje vanillesuiker)
    • 300 gr courgette, fijngeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor tot 165 graden C. Vet twee cakeblikken van 23 cm in en bestuif met bloem.
    2. Meng bloem, lijnzaad, zout, baksoda, kaneel, bakpoeder en arrowroot in een kom. Zet apart.
    3. Mix de appelmoes, kristalsuiker, bruine suiker, plantaardige olie en vanille extract in een kom tot een glad geheel. Schep het meelmengsel erdoor evenals de geraspte courgette tot alles net gemengd en vochtig is. Verdeel het beslag over de cakeblikken.
    4. Bak de cakes in ongeveer 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Als je een sateprikker in de cake prikt, moet deze er schoon uitkomen. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je ze stort en op een rooster helemaal laat afkoelen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren