Rabarber-aardbeienmuffins

    Rabarber-aardbeienmuffins

    9keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een klassieke combinatie voor taartvulling, die natuurlijk ook uitstekend werkt voor muffins. Als je je eigen moestuin hebt, begrijp je ineens waarom sommige smaken bij elkaar horen. We zijn misschien al generaties lang gewend aan dit duo omdat ze vaak naast elkaar verbouwd worden en op dezelfde tijd rijp zijn. Hoog tijd om er wat pit in te gooien met verse gember!

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Voor de muffins
    • 300 gr bloem
    • 100 gr volkorenbloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 120 gr boter, gesmolten
    • 4 eieren
    • 350 ml melk
    • Voor de vulling
    • 150 gr rabarber, schoongemaakt en gehakt
    • 110 gr aardbeien, ontkroond en gehakt
    • 2 cm gember, geraspt
    • 50 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200ºC/gasstand 6.
    2. 2 bakvormen voor elk 12 muffins even voorverwarmen. Uit de oven nemen en snel invetten met een klontje boter.
    3. In een grote kom alle droge ingrediënten vermengen.
    4. In een andere kom de eieren mixen en vervolgens melk en boter toevoegen. Goed mixen.
    5. In een andere kom de ingrediënten voor de vulling vermengen.
    6. Het raberbar-aardbeienmengsel voorzichtig door de droge ingrediënten scheppen.
    7. Vervolgens met een houten lepel of spatel voorzichtig het eiermengsel er doorheen scheppen. Vooral niet te lang roeren, anders worden de muffins klef.
    8. Het beslag over de bakvormen verdelen.
    9. Ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de muffins goudbruin zijn en een breinaald schoon uit een muffin verwijderd kan worden. Indien nodig de bakvorm halverwege de baktijd draaien (de meeste ovens verwarmen niet gelijkmatig!).
    10. Laat de muffins even op een rooster afkoelen en serveer ze warm (met een klontje boter).
    11. De resterende muffins kunnen ong. 2 dagen in een goed sluitende trommel bewaard worden. Lekker om mee naar school te nemen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren