Kleine pakketjes van witte asperges en sperziebonen

    Kleine pakketjes van witte asperges en sperziebonen

    4keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig te maken, maar toch van restaurantwaardige allure! ik hou van sperziebonen die nog stevig zijn (beetgaar), maar je kunt ze ook iets langer koken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr sperziebonen
    • 250 gr witte asperges, geschild
    • zout en peper
    • 4 plakjes rauwe ham

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Zorg dat de bonen ongeveer op gelijke lengte gesneden zijn. Snijd de asperges in dezelfde lengte als de sperziebonen.
    2. Kook de sperziebonen in een pan ruim kokend water in ongeveer 10 minuten (beet)gaar.
    3. Voeg na 6 minuten de asperges toe aan de sperziebonen en laat de resterende 4 minuten meekoken.
    4. Wikkel een aantal asperges en een aantal boontjes samen in een plakje rauwe ham en serveer direct.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 28 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren