Pasta met spinazie en mozzarella

    Pasta met spinazie en mozzarella

    43keer bewaard
    25min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker en makkelijk recept voor doordeweek. Ik gebruik volkoren fusilli pasta, maar je kunt net zo goed gewone (korte) pasta gebruiken, in welke vorm dan ook.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 gr (volkoren) fusilli of penne pasta
    • 1 bakje spekblokjes
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 a 2 sjalotten, gesnipperd
    • 1 bak cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 zak spinazie
    • 1 flinke bol mozzarella, in blokjes
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze beetgaar in ongeveer 8 minuten (zie de aanwijzingen op de verpakking). Giet af en houd warm.
    2. Bak de spekblokjes uit in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur, zonder boter of olie. Laat de spekblokjes uitlekken op keukenpapier en haal het vet uit de pan.
    3. Doe twee eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes tot ze zacht worden, ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tomaatjes en de 1/2 eetlepel suiker toe en bak nog 8 minuten door. Voeg de uitgelekte spekjes weer toe.
    4. Voeg dan in gedeelten de spinazie toe aan het tomaatmengsel. Roer om tot de spinazie geslonken is. Voeg direct de uitgelekte pasta en de mozzarella toe en roer alles om zodat het goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Marjel
    van
    4

    Dit is een makkelijk recept om doordeweeks even snel te maken! Bedankt Chantal. Ik had geen spekblokjes in huis, maar de volgende keer voeg ik ze zeker toe. Ook zonder spekjes best lekker. Een vriendin van mij gaf mij de tip dat zij een lik pesto door dit gerecht doet. Dat ga ik ook proberen! - 26 mrt 2012

    2

    Lekker!! - 09 nov 2014

    0

    - Gewaardeerd op - 11 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren