Bananenbrood met pecannoten en brandewijn
1 / 1 Foto van:  bizzymomma
Blader

Bananenbrood met pecannoten en brandewijn

  • 5 1
  • 7
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur20min

Mijn vriezer ligt vol met bruine bevroren bananen. Ik hoef nooit bananen weg te gooien, want ik leg rijpe bananen in de vriezer en als ik zin heb in bananenbrood dan haal ik ze tevoorschijn. Het is het makkelijkst als je de bananen zonder schil in een diepvrieszak in de vriezer legt. Bevroren bananen ... meer

Marjel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Opbrengst: 1 cake

  • 4 rijpe bananen, geprakt
  • 40 gr boter, gesmolten
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel brandewijn (brandy)
  • 150 gr bloem
  • 1 flinke hand vol pecannoten, verbrokkeld

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.
  2. Pak een grote kom en meng daarin met een houten pollepel de bananenmoes en gesmolten boter. Voeg, al roerende, suiker, ei, honing, vanillesuiker, zout, baksoda, en brandewijn toe. Voeg beetje-bij-beetje de bloem toe. Goed roeren. Als laatste roer je de pecannoten door het beslag.
  3. Giet het mengsel over in de ingevette cakevorm. Bak ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven totdat een ingestoken cocktailprikker of breinaald schoon uit het midden van de cake tevoorschijn komt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna het bakblik en laat verder afkoelen. Serveer.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

0
van anna77

Echt heerlijk! Ik heb flink wat nootjes toegevoegd, dat geeft een lekkere bite. Ik heb drie grote rijpe bananen gebruikt en iets meer suiker: 75 gr kristalsuiker en 50 gr bruine basterdsuiker. Deze cake ga ik vaker maken! - 19 feb 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties