Spinazietaart met laagjes ei

    Spinazietaart met laagjes ei

    15keer bewaard
    1uur20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze spinazietaart is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook zo leuk uit door de laagjes ei die tevoorschijn komen als je de taart opensnijdt. Ik maak deze taart vaak als vrienden komen eten, en met succes! Serveer met een lekkere komkommersalade of gemengde salade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 of 5 plakken bladerdeeg
    • 1 beschuitje
    • 900 gr bevroren spinazie (niet à la crème)
    • 125 ml crème fraîche
    • 1 ei (ongekookt)
    • 2 theelepels worcestersaus (naar smaak)
    • 250 gr geraspte belegen kaas (naar smaak)
    • zout en peper naar smaak
    • 4 eieren, hardgekookt en in stukjes of plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 15min afkoelen  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met een doorsnede van 23cm, en bestrooi met bloem. Maak het bladerdeeg iets vochtig. Bekleed de vorm met bladerdeeg (bodem en rand) en verkruimel een beschuitje op de bodem.
    2. Zet een pan met de bevroren spinazieblokjes op laag vuur, 10 minuten. Je kunt een heel klein beetje water in de pan doen tegen aanbranden. Zet ook een steelpannetje met water op en kook hierin 4 eieren hard, ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren en snij in stukjes of plakjes. Zet de gekookte eieren apart.
    3. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Giet de ontdooide spinazie over in een grote kom en voeg, al roerende, crème fraîche, één ongekookt ei, worcestersaus, geraspte kaas, zout en peper toe.
    4. Vul nu de taart: leg eerst een laagje spinaziemengsel in de taartvorm, daarna een laagje van de hardgekookte eieren (de helft), dan weer een laagje spinazie, een laagje ei (de rest), en eindig met een laagje spinazie.
    5. Je kunt nog reepjes bladerdeeg op de bovenkant van de taart leggen (net als bij een appeltaart). Besmeer, in dat geval, het bladerdeeg met wat geklopt ei; dat geeft een mooie goudbruine kleur in de oven.
    6. Bak de taart ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Laat de taart minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen, alvorens het aansnijden (anders kan de taart in elkaar zakken). Serveer met een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jet
    van
    0

    Ja, deze hartige taart was lekker! - 02 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren