Perfecte pavlova

    Perfecte pavlova

    36keer bewaard
    2uur45min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Deze prachtige pavlova is verrassend genoeg eenvoudig om te maken. Te garneren met wat je maar wilt, maar probeer zeker deze combinatie van verse bessen en rozenblaadjes voor een fantastische (en heerlijke) presentatie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • eiwit van 4 grote eieren
    • 200 gr fijne kristalsuiker (of witte basterdsuiker)
    • ½ theelepel vanille extract
    • 1 theelepel azijn
    • ½ theelepel maïzena
    • 240 ml slagroom
    • 2½ eetlepel fijne kristalsuiker
    • vers fruit om te decoreren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 120°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van 18 cm doorsnee (tip: gebruik een kom of een bord om de lijn langs te trekken)
    2. Klop de eiwitten met een elektrische mixer op de middelste stand tot ze licht en romig zijn en zachte pieken vormen. Zet de mixer op de hoogste stand en blijf mixen terwijl je eetlepel voor eetlepel 200 gram suiker toevoegt. Blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is. Zorg ervoor dat de suiker helemaal is opgenomen en het een glad (niet korrelig) mengsel is. Klop de vanille erdoor. Voeg maïzena en azijn toe en schep dit met een spatel voorzichtig door.
    3. Schep het eiwit in het midden van de getekende cirkel op het bakpapier. Spreid het eiwit uit met de achterkant van een lepel. Zorg ervoor dat de randjes iets hoger zijn dan het midden, zodat je later de pavlova beter kunt decoreren.
    4. Bak de pavlova 75 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven vervolgens uit, zet de ovendeur op een kier en laat de pavlova helemaal afkoelen, in de oven.
    5. Voor de slagroom

    6. Klop de slagroom bijna stijf in een schone roestvrijstalen of glazen kom. Voeg suiker toe en klop de slagroom helemaal stijf. Verdeel de slagroom over de pavlova.
    7. Om te decoreren

    8. Je kunt bijna elke combinatie van fruit gebruiken om de pavlova mee te beleggen. Gebruik voor een prachtige presentatie bijvoorbeeld verse bosvruchten en gesuikerde rozenblaadjes. Om de gesuikerde rozenblaadjes te maken gebruik je de blaadjes van onbespoten biologische rozen. Bestrijk elk rozenblaadje met losgeklopt eiwit en bestrooi dan met suiker. Leg op een bakplaat met bakpapier om ze te laten drogen. Leg de bosvruchten in het midden van de pavlova op de slagroom en arrangeer de rozenblaadjes er om heen. Bestuif met poedersuiker en serveer!

    Video

    Pavlova
    Pavlova

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    1

    Ziet er prachtig uit en is ook heerlijk! - 07 mei 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren